loading
contentfoto

Blog

Jeden ze základních pilířů zdraví je SPÁNEK

4. 2. 2021

Šťastně žít, znamená šťastně spát. Proč šťastně? Za šťastný, a tudíž pro nás velmi prospěšný, považuji každodenně hluboký, několika hodinový, klidný a ničím nerušený spánek, ve kterém je vám blaženě, nebudíte se, jako byste byli osm hodin sami v sobě nepřítomni a nechali se tak dostatečně odpočinout.

Vlastně je to prostor, ve kterém si nepřekážíte a necháte se chvíli být, je to prostor, kdy se vše děje samo a vy nemusíte vyvíjet žádné úsilí, mentální ani fyzické. Vždycky jsem si myslela, že takto spát není nic mimořádného, ale všimla jsem si, že problém se spánkem je poměrně častým jevem. Jsem přesvědčena, že spánku je potřeba věnovat zvýšenou pozornost a v žádném případě nepodceňovat jeho blahodárné účinky na naše zdraví! Zkuste se zamyslet nad tím, jak vlastně spíte. Víte o tom, že kvalita vašeho spánku odráží kvalitu vašeho prožívání? Pokud se ráno cítíte svěží a odpočinutí, celý váš den se odvíjí od těchto pocitů. Vaše myšlenky budou čerstvé a svěží, vaše odpočinuté tělo bude radostně hospodařit s energií a dokonce budete prospěšní pro své okolí, rodinu, kolegy, domácí mazlíčky, protože z vás bude vyzařovat pohoda a dobrá nálada. Navíc bude v harmonii i vaše trávení, takže si snadno udržíte zdravou váhu. Kvalitním spánkem, který by měl ideálně trvat osm hodin, dochází v těle k hluboké regeneraci, opravám a předcházení nemocí. Jinými slovy spánek léčí a omlazuje. Je prokázáno, že nedostatkem spánku jsme náchylnější k onemocnění, špatné náladě, horší koncentraci, k přejídání, při dlouhodobé nespavosti i k úrazům a agresi, horší pleti, horším výkonům, podrážděnosti atd. Proto, nepodceňujte jeho důležitost! Nalaďte se na spánek! Těšte se na něj! Zamilujte si ho! Je nezbytný pro vaše pohodové bytí! Je důležitý pro vaše pevné zdraví. Mějte radost každý den. Usmějte se, když usínáte a usmějte se, když se probouzíte. Rozhodněte se pro dobrou náladu a začněte svůj veselý a pohodový den. Podpořte se v těšení jít spát!

Naladění na spánek: vyvětrejte místnost, uvařte si bylinkový čaj, dopřejte si teplou sprchu nebo koupel, využijte hydroterapii, aromaterapii, namasírujte své tělo olejem (kokosovým, mandlovým..) aplikujte např. levandulový krém nebo olejíček na hrudník.

Těšte se na něj: těšit se na spánek, jako na rituál si velmi rychle oblíbíte a těšení se tak stane velmi příjemnou rutinou, kterou začnete automaticky upřednostňovat, před dalším filmem a před ponocováním.

Zamilujte si ho: stejně tak, když milujete dobré jídlo, milou společnost, jízdu na kole, běh, plavání…zamilujte si spánek, brzy zjistíte, že je to nezbytná součást vaši spokojenosti a po hlubokém odpočinku si všechny vaše oblíbené aktivity budete užívat ještě víc. Začněte se těšit, zkuste pár dnů zaměřit svou bdělou pozornost na ukládání se ke spánku a všímejte si, jak se cítíte, hluboce dýchejte a sladce spěte, brzy se může stát, že usnete do pár sekund klidným spánkem po celou noc!!!

Oslavujte, radujte se, těšte se, právě jste začali pracovat na perfektním zdraví!!!! 

Dagmar

Tento web používá ke správné činnosti cookies. Rozumím
Facebook Instagram
© 2021 Dagmar Varhaníková | Powered by: Nette | Foxmart  Foxmart web 1.3.0
Question